Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’un Sevgili Öğrencilerimize Ve Değerli Adaylarımıza Mesajı

Sevgili Öğrencilerim, Değerli Adaylarımız,

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ailesine dâhil olan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını diler, sıcak bir aile ortamında her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Yaşamınızın en güzel dönemini oluşturacağına ve en değerli birikimlerini edineceğinize inandığım Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yıllarınızda sizlere eşlik etmekten ve her zaman yanınızda olmaktan mutluluk duyacağımızı bir kez daha ve bütün kalbimle ifade ediyor; sizlere, yeniden “Aramıza hoş geldiniz!” derken hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde yükseköğrenime başladığınız 2017-2018 Akademik Yılının;  hayatınızda çok önemli bir dönemin başlangıcı olarak, anılarınız içinde daima özel bir yeri olacaktır. Öncelikli dileğim; Üniversitemizde ve sonrasında sağlık, mutluluk ve başarı içinde olmanızdır.

Eğitim sadece bilgi aktarımı olmayıp, bütüncül bir anlayış ve sevgi ile insan yetiştirme sanatıdır. Her insan farklıdır. Bu eğitim metodunu benimseyen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, küreselleşen dünyamızda başarılı ve mutlu bir gelecek için öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı bilgiyi, donanımı, liderlik ve medeniyet bilincini onlara kazandırmayı amaç edinmiştir. Bizler, temel önceliğimiz olan sizlerin daha iyi eğitim alması, hayata daha iyi hazırlanması için varız. Küresel bir dünyada yaşadığımızın bilinciyle, sizleri küresel rekabete hazırlama konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Sevgili gençler, 2017 ÖSYM yerleştirmeleri sonrasında Üniversitemizin doluluk oranı  % 82’lere ulaşmıştır. Huzurlu, güvenli ve yemyeşil yerleşkeleri, burs imkânları, konforlu K.Y.K yurtları, sosyal ve sportif imkânları, genç ve dinamik akademik kadrosuyla 2017 ÖSYM yerleşmeleri sonrası boş kalan %18 ‘lik kontejanlarımıza müracaatlarınızı bekliyoruz.

Sevgili gençler, yaşamınızın bu önemli kararı aşamasında, seçtiğiniz alanda sizleri küresel düzeyde rekabet edebilir profile hazırlayacak, bilimin sevgi ile bütünleştiği üniversite anlam ve ruhunu yaşama imkânlarını sunacak ve "daha iyi bir kendiniz olabilmek" yolunda en büyük desteği sağlayacak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden yana tercihlerinizi oluşturmanızı arzuluyor; hepinize başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT