Uluslararası İlişkiler

About the Bologna Process

Bologna Süreci Hakkında

Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir Avrupa reform süreci

Bologna Süreci'nin kapsayıcı amacı dünyanın diğer bölgelerinden gelen Avrupalı ​​öğrenciler ve personel yanı sıra öğrenciler ve personel için çekici uluslararası işbirliği ve akademik değişim dayalı bir Avrupa Yükseköğretim Alanı (AYA) oluşturmaktır.

Öngörülen Avrupa Yükseköğretim Alanı olacak

· Öğrencilerin, mezunların ve yüksek öğretim elemanı hareketliliğini kolaylaştırmak;

· gelecekteki kariyerleri için ve demokratik toplumlarda aktif vatandaşlar olarak öğrencileri hayata hazırlamak ve onların kişisel gelişimlerini desteklemek;

· demokratik ilkeler ve akademik özgürlük temelinde, yüksek kaliteli, yüksek öğrenime geniş erişimi sunuyoruz.

Neden Bologna Süreci olarak adlandırılan ve kim katılır?

Bologna Süreci 29 Avrupa ülkesinden yüksek eğitimden sorumlu bakanları tarafından 19 Haziran 1999 tarihinde İtalya'nın Bologna kentinde imzalanan Bologna Deklarasyonu, sonra adlandırılmıştır. Tüm Avrupa Kültür Sözleşmesine taraf ve Avrupa Yükseköğretim Alanı'nın hedeflerine kararlı - Bugün, Süreç 47 ülkeyi birleştiriyor. Başarısının ve anahtar - - Önemli Bologna Sürecinin özelliği de, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO Cepes yanı sıra yükseköğretim kurumlarında, öğrenci, personel, işverenler ve kalite güvence ajanslarının temsilcilerinin içerir olduğunu

Reformlar, tüm hakkında ne olduğunu?

· üç döngü yapısında organize Kolayca okunabilir ve karşılaştırılabilir dereceler (örneğin lisans-yüksek lisans-doktora): Ülkeler şu anda Avrupa Yüksek Öğretim Alanı için nitelikler çerçevesinin ile uyumlu ulusal yeterlilikler çerçevelerinin kurma ve öğrenme çıktılarını tanımlamak vardır Her üç.

· Standartlar ve Avrupa Yükseköğretim Alanı (ESG) Kalite Güvencesi için Kılavuza uygun olarak kalite güvencesi.  Daha fazla ...

· Avrupa Konseyi / UNESCO Tanıma Sözleşmesi uyarınca yabancı derece ve diğer yüksek öğretim nitelikleri Fuar tanınması.

; Çalışma ayrıca yüksek öğretim, araştırma ve yenilik arasındaki bağlantılar gibi geniş toplumsal alaka alanlarda üstlenilen  adil katılım  ve yaşam boyu öğrenme.

Devam eden reformlar, yüksek öğretim Bakanlar Küresel ortamda, Avrupa Yükseköğretim Alanı için bir Strateji kabul yüzden dünyanın, diğer bölgelerinde yüksek öğrenim ile ilgilidir nasıl Avrupa üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacaktır.